Follow

Χωρίς σχέδια και χωρίς προτάσεις ο Δήμαρχος Φυλής στο Υπουργείο Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής


Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως όλα στον Δήμο Φυλής γίνονται στο πόδι, χωρίς πρόγραμμα και απολύτως πρόχειρα. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής η μόνη πρόταση που έκανε ο Δήμαρχος ήταν να παραχωρήσει έκταση ο Δήμος μας προκειμένου να δημιουργηθούν τμήματα !! Κάτι φυσικά που έκαναν και όλοι οι άλλοι Δήμοι. Μόνο που οι άλλοι είχαν συγκεκριμένες προτάσεις, σχέδια, μελέτες, κτίρια... Εμείς μόνο έκταση (που φαντάζεστε πόσο ενθουσιασμένοι θα είναι οι καθηγητές και οι φοιτητές του πανεπιστημίου να στεγαστούν δίπλα σε τσιγγάνους !!).

Φυσικά τα μισθωμένα από την διοίκηση τοπικά μπλογκ παρουσίασαν όπως θέλουν την ανυπαρξία του Δήμου Φυλής στη σύσκεψη: Ως μια μεγάλη επιτυχία του Δήμου Φυλής !! Όπως φαίνεται ο μισθός έπεσε καλά και αυτό το μήνα !!

Δείτε ενδεικτικά την πρόταση του Ασπροπύργου για να καταλάβετε την ανυπαρξία του Δήμου Φυλής: (πηγή aftodioikisi.gr)
Έτοιμος από καιρό, ο Δήμος Ασπροπύργου, σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττική, ήταν ο μόνος από τους Ο.Τ.Α. της δυτικής Αττικής και της δυτικής Αθήνας που προσπάθησε με υπόμνημα και συγκεκριμένες προτάσεις, στη Σύσκεψη που κάλεσε ο Υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου, για το νέο εκπαιδευτικό Ίδρυμα, με τη συμμετοχή των Δήμων του «δυτικού τόξου» της Αθήνας και της Αττικής, και τους πρυτάνεις των Ανώτατων Τ.Ε.Ι. της Αθήνας και του Πειραιά.

Ο Δήμος Ασπροπύργου, ανέλυσε στους συμμετέχοντες στη Σύσκεψη όλες τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες και τις συνεργίες που πέτυχε, προκειμένου να καταστεί άμεσα εφικτή η ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, με έδρα των δυο διυλιστηρίων που λειτουργούν τα «Ελληνικά Πετρέλαια», στο Θριάσιο πεδίο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, τόσο ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, όσο και ο Πρύτανης του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά, κ. Λάζαρος Βρυζίδης, υποδέχτηκαν με ικανοποίηση την επεξεργασμένη πρόταση του Δήμου Ασπροπύργου. Μάλιστα, ο δεύτερος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια, και σε προγενέστερη συνεργασία του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά, με το Δήμο Ασπροπύργου, που αφορά στο άλλο σημαντικό project της Δημοτικής Αρχής, για την Τηλεθέρμανση. Συμπληρωματικά, η αντιπροσωπεία του Δήμου που μετείχε στην σύσκεψη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Α. Χούπης και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Ισίδωρος Τσίγκος, έθεσε επίσης το ζήτημα της ίδρυσης Πανεπιστημιακού Τμήματος Διαμεταφοράς (¨Logistics¨) με έδρα τον Ασπρόπυργο, προκειμένου να αξιοποιηθεί η επικείμενη λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου του Ο.Σ.Ε. αλλά και οι χιλιάδες Επιχειρήσεις ¨Logistics¨, που εδρεύουν στον Ασπρόπυργο και στο Θριάσιο πεδίο, καθώς και την πρόταση για αξιοποίηση του Κτήματος του Υπουργείου Μεταφορών (150 στρέμματα) στην Γκορυτσά, σε συνδυασμό με το γειτονικό Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής, που αναβαθμίζεται, με πληθώρα δημοτικών έργων.

Οι προτάσεις αυτές θα τύχουν της απαραίτητης μελέτης, το επόμενο διάστημα, σε διμερή επαφή του Δήμου και της Διοικούσας – Συντονιστικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, προκειμένου να μορφοποιηθεί τελικά το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί το νέο Α.Ε.Ι.

Σε κάθε περίπτωση, η σοβαρή και έγκαιρη προεργασία του Δήμου Ασπροπύργου για το Τμήμα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, όπως αποτυπώθηκε στην ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου του Πλοϊέστι της Ρουμανίας, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για ένα πολύ σοβαρό βήμα του νέου Α.Ε.Ι., το οποίο μάλιστα θα του προσδώσει στοιχεία εξωστρέφειας, ενώ θα υπηρετήσει παράλληλα και μια τωρινή μελλοντική αναγκαιότητα για την αναπτυξιακή προοπτική του Θριάσιου πεδίου, της Δυτικής Αττικής και της Χώρας.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment