Follow

Πόσους σταυρούς θα βάλουν οι Χασιώτες;

Μια και όλοι μπερδεύονται για το πόσους σταυρούς θα βάλουν στις δημοτικές εκλογές, αυτοί που θα ψηφίσουν στη Δημοτική Ενότητα Φυλής μπορούν να βάλουν ΕΝΑΝ σταυρό για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της εκλογικής περιφέρειας της Δημοτικής Ενότητας Φυλής.

Ενημερωτικά, από ΟΛΑ τα ψηφοδέλτια, θα εκλεγούν δύο δημοτικοί σύμβουλοι από τη Χασιά.
Το πιθανότερο με βάση τις δημοσκοπήσεις και μόνο, είναι να εκλεγεί ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε σταυρούς από το ψηφοδέλτιο του Παππού και ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε σταυρούς από το ψηφοδέλτιο του Μπουραϊμη. Προσοχή: αυτές οι προβλέψεις είναι μόνο με βάση τις δημοσκοπήσεις και τα πράγματα αλλάζουν αν έχουμε εκπλήξεις (πχ. αν το ποσοστό στη Χασιά για τον Κουλοχέρη είναι μεγαλύτερο από αυτό του Μπουραϊμη). Πάντως θεωρητικά είναι απίθανο κάποιο από τα μικρά κόμματα (Ρούσσας, ΚΚΕ κλπ.) να καταφέρουν να βγάλουν δημοτικό σύμβουλο στη Χασιά.

Σημαντικό στοιχείο:
Εκτός από τον ΕΝΑΝ σταυρό για τους υποψηφίους της Δημοτικής Ενότητας Φυλής οι ψηφοφόροι της Χασιάς έχουν δικαίωμα να βάλουν ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΣΤΑΥΡΟ σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο άλλης εκλογικής περιφέρειας. 
Δηλαδή ένα τυχαίο παράδειγμα: Κάποιος από τη Χασιά μπορεί να ψηφίσει τον νυν αντιδήμαρχο κ. Μπρέμπο για τη Δημοτική Ενότητα Φυλής και έχει δικαίωμα στις άλλες δημοτικές ενότητες να ψηφίσει τον κ. Μαυροειδάκο στο Ζεφύρι.

Για τη Κοινότητα Φυλής 
Σε άλλη κάλπη ψηφίζουμε για την Κοινότητα. Οι Χασιώτες ψηφίζουν για την Τοπική Κοινότητα Φυλής ως εξής: ΔΥΟ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ 

Στην Κοινότητα Φυλής θα βγουν επτά άτομα, οπότε το εκλογικό μέτρο είναι περίπου το 14%.
Δηλαδή για κάθε 14% που λαμβάνει ένα κόμμα στη Χασιά βγάζει και ένα τοπικό σύμβουλο.
Πχ. Αν ο Παππούς βγάλει ποσοστό στη Χασιά 30%, θα βγάλει δύο άτομα και αν ο Μπουραϊμης βγάλει ποσοστό 45% θα βγάλει τρία άτομα. Σε αυτή τη περίπτωση ακόμα και αν κάποιος βγάλει ένα πολύ μικρό ποσοστό είναι πολύ πιθανό να βγάλει τον τελευταίο τοπικό σύμβουλο και θα εξαρτηθεί ποιος έχει το μεγαλύτερο υπόλοιπο. Δηλαδή ακόμα και αν κάποιος λάβει 4-5% είναι πιθανό να εκλέξει τοπικό σύμβουλο.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment