Follow

To Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής στηρίζει τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για ανανέωση της σύμβασής τους

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φυλής ΟΜΟΦΩΝΑ αποδέχεται :

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Σήμερα στο Δήμο ΦΥΛΗΣ εργάζονται 276 εργαζόμενοι με Κοινωφελή Εργασία μέσω ΟΑΕΔ. Με την παρουσία τους συνέβαλαν αποφασιστικότητα ώστε τα χρονίζοντα και πολύμορφα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε κάθε μία από τις 3 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου να ξεπεραστούν και πραγματικά κάθε γωνιά του Δήμου να αλλάξει όψη , προς το καλύτερο.
Τα εκατοντάδες προβλήματα όμως δεν λύνονται με μία καταρχήν παρέμβαση αλλά χρήζουν και την συνεχή καθημερινή φροντίδα.
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει, εκτός από τις γνώσεις που έχει ο καθένας ξεχωριστά και την απαραίτητη εμπειρία για να προσφέρουν στην πόλη μας τις καλύτερες και αποδοτικότερες υπηρεσίες τους.
Αποτελεί για τον Δήμο αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του η παραμονή των εργαζομένων μέσω του ΟΑΕΔ στην εργασία τους.
Το Δ.Σ. στηρίζει και συμπαραστέκεται στον αγώνα τους για παραμονή στην εργασία, που έστω και με αυτό τον τρόπο η τεράστια ανεργία που πλήττει και την περιοχή μας να μειώνεται προσωρινά.
Καλεί τα συλλογικά θεσμικά όργανα των Δήμων ΠΕΔΑ-ΚΕΔΕ στο να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την δικαίωση των εργαζόμενων.
Ζητάμε από το αρμόδιο Υπουργείο, Εργασίας, να παρατείνει τις συμβάσεις όπως άλλωστε έχει κάνει πρόσφατα και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.
Επιπλέον των ανωτέρω ενστερνίζεται τα αίτημα των εργαζόμενων να έχουν ακριβώς τον ίδιο μισθό και δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στους δήμους καθώς επίσης και να δικαιούνται
επίδομα ανεργίας δίχως καμία προϋπόθεση μετά την λήξη της εργασίας τους
Τέλος ο Δήμος και εφόσον δεν δοθεί να παράταση στο υφιστάμενο πρόγραμμα , έχει την πρόθεση, καλύπτοντας ο ίδιος με δικές του δαπάνες την μισθοδοσία των εργαζόμενων σήμερα μέσω του ΟΑΕΔ ,
να παραμείνουν στην εργασία τους και γι αυτό το σκοπό θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες

Το παρόν να αποσταλεί
1. ΠΕΔΑ
2. ΚΕΔΕ
3. ΠΟΕ – ΟΤΑ
4. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
5. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
& να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου


Η Πρόεδρος
ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ-ΠΕΡΙΣΟΡΑΤΗ ΖΩΗ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment