Follow

Σύλληψη ληστή χρηματοκιβωτίων μετά από καταδίωξη στα Άνω Λιόσια

Συνελήφθη το πρωί μετά από καταδίωξη στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., 31χρονος, ο οποίος λίγο νωρίτερα συμμετείχε σε ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Κορινθίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες, αφού ακινητοποίησαν τον υπάλληλο, αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο καθώς και το όχημα του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ο 31χρονος αποτελεί μέλος εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και εταιρείες στην Αττική και στην Κόρινθο, με κύριο σκοπό την αφαίρεση των χρηματοκιβωτίων.

Για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα διαρρηκτικά εργαλεία (λοστούς, βαριοπούλες, τροχούς κλπ) και για να δυσχεράνουν την ταυτοποίηση τους χρησιμοποιούσαν σχετικά είδη ένδυσης-απόκρυψης (μαντίλια, κουκούλες, μπουφάν και γάντια).

Για τη διαφυγή τους, χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν κλέψει σε προγενέστερο χρόνο και τα οποία στη συνέχεια πυρπολούσαν προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός ότι επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα τόσο σε βάρος των εργαζομένων, τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις  του άφηναν κλειδωμένους στον τόπο της ληστείας.

Επιπλέον σε βάρος των αστυνομικών που τους καταδίωκαν και προκειμένου να ανακόψουν την πορεία τους, έριχαν στο οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα, έκαναν χρήση πυροσβεστήρα για να περιορίσουν την ορατότητά τους και δεν δίσταζαν να εμβολίσουν τα υπηρεσιακά οχήματα.

Στην κατοχή του καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι, λοστός, σφήνα, βαριοπούλα, και συρματόσχοινο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τρεις επιπλέον ληστείες και τρείς κλοπές αυτοκινήτων στην Αθήνα και στην Κόρινθο, με το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες να υπερβαίνει τις 97.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι ο 31χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ τελευταία είχε συλληφθεί το 2017 ως εμπλεκόμενος σε υποθέσεις ληστειών και διακεκριμένων κλοπών χρηματοκιβωτίων από εταιρείες στην Αττική και στην Βοιωτία.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.



Πηγή: ert.gr
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment