Follow

Καταγγελία: Το κομβόι απορριμματοφόρων μέσα από τους δρόμους της Φυλής


Άλλη μια καταγγελία έφτασε από κάτοικο των Άνω Λιοσίων, στην εφημερίδα Καθημερινή. Αυτή τη φορά αφορά τα απορριματοφόρα που περνούν μέσα από τους δρόμους της Φυλής για να εναποθέσουν τα σκουπίδια των δήμων της Αττικής. 

Η καταγγελία όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα:

Κύριε διευθυντά
Καθημερινά γίνονται εκατοντάδες διελεύσεις απορριμματοφόρων των δήμων Αθηναίων, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου από τη Λεωφόρο Φυλής (μέσω του Δήμου Αγίων Αναργύρων) προς τη χωματερή του Δήμου Φυλής. Το πρόβλημα είναι ότι το μεγάλο έργο πνοής για την Αττική που είναι η Αττική Οδός δεν χρησιμοποιείται από τα απορριμματοφόρα, ενώ άλλοι δήμοι κάνουν χρήση της Αττικής Οδού, όπως για παράδειγμα ο Δήμος Σπάτων (γειτονικός δήμος του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης) ή ο Δήμος Ζωγράφου (δίπλα στον Δήμο Αθηναίων). Η διαδρομή που ακολουθείται καθημερινά είναι η εξής: Τρεις Γέφυρες Αγίων Αναργύρων, Λεωφόρος Δημοκρατίας, Λεωφόρος Φυλής, Χωματερή Φυλής. Το πρόβλημα εντοπίζεται στη διαδρομή από τις Τρεις Γέφυρες μέχρι τα Ανω Λιόσια, διότι υπάρχουν: 14 φωτεινοί σηματοδότες που είναι αρρύθμιστοι (χωρίς ποτέ κανείς να ενδιαφέρεται)· στο μεγαλύτερο τμήμα ο δρόμος είναι με μία λωρίδα κυκλοφορίας στην άνοδο και μία στην κάθοδο· η Λεωφόρος Φυλής δέχεται την κίνηση του αμαξοστασίου του ΟΑΣΑ και την κίνηση των φορτηγών που μεταφέρουν λυματολάσπη· στο μικρό μέρος της Λεωφόρου Φυλής που υπάρχουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας τα απορριμματοφόρα κινούνται στην αριστερή λωρίδα, διότι εμποδίζονται από τα λεωφορεία που με συνεχείς στάσεις κινούνται στη δεξιά λωρίδα του δρόμου· το αδιαχώρητο δημιουργείται ειδικά στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων με τα δεκάδες παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα ειδικά πάνω σε στάσεις λεωφορείων.

Η όχληση και οι καθυστερήσεις καθημερινά είναι τεράστιες. Αντίθετα εάν τα απορριμματοφόρα των δήμων συνέχιζαν τη διαδρομή τους προς την Εθνική Οδό και στη συνέχεια μέσω της Αττικής Οδού (θα κάλυπταν επιπλέον 12 χιλιόμετρα σε πολύ λιγότερο χρόνο) κατευθύνονταν στη χωματερή δεν θα μας δημιουργούσαν όλα τα παραπάνω προβλήματα.

Η δικαιολογία που τυχόν μπορεί κάποιος να προβάλει ότι το κόστος διέλευσης μέσω της Αττικής Οδού είναι απαγορευτικό δεν ευσταθεί διότι δήμοι όπως τα Σπάτα και ο Δήμος Ζωγράφου χρησιμοποιούν την Αττική Οδό. Πουθενά στην Ευρώπη δεν συμβαίνει αυτό που συμβαίνει εδώ! Δεν μπορεί αυτό το τριτοκοσμικό χάλι να συνεχίζεται. Περιμένω απαντήσεις με λύση και όχι ευχολόγια. Ευχαριστώ.

Ηλιας Καϊσιμος, Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου MSc Economics The Univeristy of Birmingham, Ανω Λιόσια




Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment