Follow

«Κλείνουμε τις μύτες μας»

H καταγγελία έρχεται για το θέμα της χωματερής, από κάτοικο του γειτονικού Δήμου Πετρούπολης στην εφημερίδα Καθημερινή. Και ο λόγος του καταγγέλοντα εκφράζει ουσιαστικά όλους τους δημότες της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας....

Η επιστολή του προς την Καθημερινή:

Κύριε διευθυντά
Οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα, άλυτο χρόνια τώρα. Η Πετρούπολη είναι δήμος που συνορεύει με τους δήμους που «φιλοξενούν» τη χωματερή. Οι δήμοι αυτοί λαμβάνουν τεράστια κονδύλια για να «ανέχονται» τα σκουπίδια. Η Πετρούπολη, όμως, όχι. Η περιοχή ζέχνει και οι μυρωδιές δεν παραμένουν στα διοικητικά όρια των δήμων που λαμβάνουν αντισταθμιστικά οφέλη για να ανέχονται το αναγκαίο κακό. Ετσι, την μπόχα την αναπνέουμε όλοι.

Κάθε βράδυ που γυρίζω από τη δουλειά μου και βγαίνω στο μπαλκόνι, δεν μπορώ να πάρω ανάσα από τη δυσοσμία της χωματερής των Ανω Λιοσίων. Κλείνω παράθυρα, ανοίγω ερκοντίσιον, αλλά η μπόχα δεν συνηθίζεται. Και αφού βρωμάει η ατμόσφαιρα, είναι δυνατόν να μη μολύνεται και ο υδροφόρος ορίζοντας; Είναι δυνατόν να μην επηρεάζεται ο οργανισμός μου; Ποιος ξέρει; Καμία έρευνα δεν έχει γίνει!

Δεν ξέρω καν ποιος φταίει. Η περιφερειακή αρχή, στα μισά της θητείας της, δεν με έχει ενημερώσει τι μέλλει γενέσθαι, ο κατά τ’ αλλα κομμουνιστής δήμαρχος Πετρούπολης βγάζει ανακοινώσεις «για τις λαϊκές συνοικίες και τις λαϊκές γειτονιές», ο ΧΥΤΑ Φυλής υποδέχεται τα σκουπίδια όλης της Αττικής και εγώ πληρώνω ΕΝΦΙΑ για ένα σπίτι όπου δεν μπορώ να κοιμηθώ και ανέχομαι αυτή την κατάσταση, αφού οι συμπολίτες μου, τόσα χρόνια, συνήθισαν να περιμένουν.

Συμβαίνουν αυτά άραγε σε δυτικές πρωτεύουσες; Είναι τόσο δύσκολο να ρωτήσουν τον δήμαρχο στο Λονδίνο, στην Κοπεγχάγη, «τι κάνετε εσείς με τα σκουπίδια σας;». Βαρέθηκα τόσα χρόνια, ανακοινώσεις, πορείες, υποσχέσεις, διαμοιρασμό ευθυνών σε συναρμόδιους. Οι πολιτικές ευθύνες είναι βαριές, παρούσες, ενεργές και οι δήμαρχοι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν ας παραιτηθούν. Ας καταλάβουν ότι δεν τους χρειαζόμαστε για να χορεύουν στα πανηγύρια των αθλητικών σωματείων, αλλά για να λύσουν τα βασικά βιοτικά μας ζητήματα.

Ηλιας Σιδερης, Δικηγόρος Αθηνών, Κάτοικος Πετρούπολης



Πηγή: http://www.kathimerini.gr/923517/opinion/epikairothta/politikh/grammata-anagnwstwn


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment