Follow

Νεροτσουλήθρες στα Άνω Λιόσια !!

Η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων νοίκιασε το Στρατόπεδο Λιόση που βρίσκεται στα Άνω Λιόσια.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η εν λόγω υπηρεσία γνωστοποίησε πως κατά το πρώτο πακέτο διαγωνισμών, το οποίο διενεργήθηκε τον Απρίλιο 2017, αναδείχθηκε πλειοδότης για το ακίνητο του πρώην Στρατοπέδου «Λιόση», ιδιοκτησίας Τ.ΕΘ.Α., με μηνιαίο μίσθωμα 3.400,00 ευρώ για εικοσιπέντε έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα εικοσιπέντε έτη, με ελάχιστη αναπροσαρμογή 1% το χρόνο. Το συνολικό οικονομικό όφελος για τις Ένοπλες Δυνάμεις από τη συγκεκριμένη σύμβαση μισθώσεως για εικοσιπέντε έτη θα είναι κατ' ελάχιστον 1.152.322,54 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Δυτικής Όχθης (http://www.doxthi.gr) η εταιρία που το νοίκιασε είναι η «Πάρκο Νερού Ισθμού Κορίνθου Α.Ε» που εδρεύει στην Κόρινθο, η οποία κατέθεσε φάκελο για την αξιοποίηση των 34 στρεμμάτων του στρατοπέδου και τη μετατροπή του σε πάρκο με νεροτσουλήθρες και παιχνίδια, αντίστοιχο με εκείνο που διαθέτει στον Ισθμό. Με βάση το πλάνο, το πάρκο προβλέπεται να είναι έτοιμο για να λειτουργήσει κανονικά και με πλήρεις εγκαταστάσεις το καλοκαίρι του 2018 ενώ μέσα στο Σεπτέμβρη θα περάσει από αρχιτεκτονική επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Δυτικής Όχθης, οι υπεύθυνοι της εταιρίας προχώρησαν στην επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, καθώς πληροί τις νόμιμες και άλλες προυποθέσεις, νομικά επρόκειτο για μια ξεκάθαρη κατάσταση και δεν είχε πρόβλημα με τις χρήσεις γης, κάτι που συμβαίνει σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση την περιοχή μας, η οποία θα προκαλέσει την αναβάθμιση της περιοχής.



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment