Follow

H δυσοσμία των διυλιστηρίων και οι ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη


Κεντρικό θέμα στη Δυτική Αττική αποτελεί η δυσοσμία των τελευταίων ημερών που πιθανότητα προέρχεται από τα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Όπως ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου:

21 Αυγούστου:
Τα ΕΛ-ΠΕ και η πεισματαρα πραγματικοτητα!
Εδω και πολλες ωρες υπαρχει εντονοτατη δυσοσμια - οπου συμφωνα με μαρτυριες - πηγη της ειναι τα ΕΛ-ΠΕ Ελευσινας.
Απο την επικοινωνια που ειχαμε με τους υπευθυνους μας απαντησαν - οτι τα μεν ΕΛ- ΠΕ Ελευσινας δεν λειτουργουν λογω συντηρησης - ενω του Ασπροπυργου δεν υπαρχει προβλημα δυσλειτουργιας.
Μπορει τα ΕΛ-ΠΕ να απαντουν πως η δυσοσμια προερχεται απο αλλου - επειδη ομως τα γεγονοτα ειναι πεισματαρικα - η Αντιπεριφερεια Δυτικης Αττικης θα αναλαβει αυριο το πρωι πρωτοβουλιες εξακριβωσης του προβληματος - καλωντας για ελεγχους τους επιθεωρητες περιαβαλλοντος του υπουργειου που εχουν και την ουσιαστικη ευθυνη.

23 Αυγούστου:
Ανιχνευοντας τις πηγες της δυσοσμιας .....

Επειδη απο τις συσκεψεις που εγιναν δεν εντοπιστηκε η πηγη της εντονης δυσοσμιας της 21ης Αυγουστου, ουτε ομως και απο την διερευνηση που εγινε, αναζητωντας πηγες δυσοσμιων εκτος του διυλιστηριου των ΕΛ-ΠΕ, και επειδη το ιδιο προβλημα εχει εμφανιστει και σε Δημους του Πειραια οπως και σε αλλες περιοχες της χωρας χωρις επισης να εχουν εντοπιστει οι πηγες, οι Αντιπεριφερειαρχες Δυτικης Αττικης και Πειραια θα συναντηθουν με τον υπουργο κ. Φαμελο Σωκρατη, αφου ο εντοπισμος και η λυση του συγκεκριμενου προβληματος δειχνει να υπερβαινει τις δυνατοτητες της τοπικης αυτοδιοικισης.


Μάλιστα χρήστης αναφέρει σε σχόλιο με την παρακάτω φωτογραφία:

Καλησπερα να μην ξεχναμε 11/07/2017 και ωρα 15:28 τα ΕΛΠΕ ειπαν οτι ηταν ατμος με σκονη !!



ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ:
Τι αλήθεια συμβαίνει στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο; (Ε-FYLI)
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ecoeleusis, oι δυσλειτουργίες στο διυλιστήριο  των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα συνεχίστηκαν και σήμερα. Σήμερα το πρωί, ύστερα από βλάβη σε αντλία της Μονάδας Απόσταξης Κενού (Νο 31),  δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν. Ο ένας – ευτυχώς –  έπαθε ελαφρά εγκαύματα  και ο δεύτερος εισέπνευσε αέρια και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο,  χωρίς να βρίσκεται σε κίνδυνο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ένα πρόωρο shut down στο διυλιστήριο είναι πολύ πιθανό.


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment