Follow

ΕΚΤΑΚΤΟ: 4 Έλληνες τραυματίες στο τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη


Σκηνές τρόμου σε μεγάλο πεζόδρομο στο κέντρο της Βαρκελώνης εκτυλίχθηκαν νωρίς το απόγευμα, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στον μεγάλο πεζόδρομο της La Rambla, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανθρώπους. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, τουλάχιστον 1 άνθρωπος έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 32 έχουν τραυματιστεί.

Ώρα 20:30 / H οικογένεια των Ελλήνων έχει δύο παιδιά. Ο πατέρας επικοινώνησε με το προξενείο και ψάχνει τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά σε ποιο νοσοκομείο τους έχουν πάει οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός ανέβηκε στον πεζόδρομο και με μεγάλη ταχύτητα οδηγούσε το όχημά του πάνω στους πεζούς, οι οποίοι έντρομοι προσπαθούσαν να γλιτώσουν.

Συμφωνά με μαρτυρίες, δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος, ενώ η ισπανική αστυνομία έχει αποκλείσει και εκκενώσει ολόκληρη την περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς και οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας και η αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας -και όχι δύο ένοπλοι- έχει ταμπουρωθεί στο εστιατόριο " Luna de Istanbul". 

Σύμφωνα με τον σύμβουλο εσωτερικών θεμάτων της κυβέρνησης, ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και 32 τραυματίες, εκ των οποίων οι 10 σε κρίσιμη κατάσταση.

Η κρατική ισπανική τηλεόραση κάνει λόγο για 10 επιβεβαιωμένους νεκρούς

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΙ: http://www.skai.gr/news/world/article/353327/varkeloni-mikroo-fortigo-epesee-panoo-see-pezoous-sti-rablaaaaa/

Το έντυπο El Periodico μεταδίδει πως η CIA είχε προειδοποιήσει τις ισπανικές αρχές για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες. Είχαν ακολουθήσει αρκετές συλλήψεις. 

Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Καταλονίας έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία, που ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν την ευρύτερη περιοχή.

Σύλληψη Υπόπτου: https://twitter.com/TEN_GOP/status/898236274288492544



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment